Problemen in de relatie

In iedere relatie komen perioden voor dat het even niet zo lekker loopt en dat is normaal. Het wordt pas een probleem als ruzies zich blijven herhalen en partners steeds verder van elkaar verwijderd raken. Ze kunnen dan in een neerwaartse spiraal terecht komen en zitten op den duur vast in een negatief patroon waar zij ongelukkig van worden, maar waarvan zij niet weten hoe ze er weer uit moeten komen.

 

Mogelijke oorzaken

Bij problemen in de relatie kunnen ontzettend veel dingen spelen of de oorzaak zijn. Zo kan er door een heftige gebeurtenis iets zijn veranderd, het kan zijn dat vertrouwen is beschadigd en je hier mee om wil leren gaan. Verlies kan een rol spelen, of spanning op je werk die je mee naar huis neemt. Een kind in het gezin waar veel zorg of energie naar toe gaat. Vaak zijn de gebeurtenissen uit het verleden die je nog steeds met je meesjouwt, de oorzaak van de problemen die je nu ondervindt.

Misschien denk je te weten wat de oorzaak is en kom je gericht met een probleemvraag. Soms loopt één van beide tegen een probleem in de relatie aan en wil je hier gewoon eens over praten of zoek je iemand die eens even met je mee kijkt en denkt of naar je luistert. Vaak komt het voor dat er meerdere problemen spelen en dit iets heeft gedaan met de dynamiek tussen beide partners.

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik geef geen relatietherapie, maar door een poosje met je mee te lopen, kunnen we op zoek gaan naar de kern van het probleem.

  • Waar loop je tegenaan in de relatie, waar liggen de irritaties, wat heb je meegenomen uit je verleden? 
  • Wat zijn je persoonlijkheid sterkten, je kwaliteiten en je valkuilen.
  • Waar loopt het op vast, hoe ontvang jij liefde en hoe geef je liefde? Wanneer voel jij je echt geliefd?

Met kleine stapjes kunnen we de balans terug zien te vinden, en krijg je meer inzicht in jezelf en je partner. Wanneer we iets verder in het traject zijn kan het voorkomen dat we in overleg met jou ook je partner een keer uitnodigen voor een gesprek. Zal jij het fijn vinden als er eens iemand met je mee kijkt voordat de problemen zo groot worden dat het echt uit de hand loopt? Verlang jij naar de nabijheid van je partner en wil je elkaar weer terugvinden? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we kijken of er van beide kanten een klik is en of ik iets voor jullie kan betekenen.